Instellingen

'Overvaller' op Chinees blijkt doorgedraaide man

Een overval op een Chinees restaurant in Dieren blijkt een daad te zijn geweest van een verwarde man uit Nijmegen die zichzelf iets aan wilde doen. Dat meldt een Nijmegenaar die hem goed kent aan Omroep Gelderland. De politie bevestigt het verhaal. © Martin Heitink/Persbureau Heitink
DIEREN - Een overval op een Chinees restaurant in Dieren blijkt een daad te zijn geweest van een verwarde man uit Nijmegen die zichzelf iets aan wilde doen. Dat meldt een Nijmegenaar die hem goed kent aan Omroep Gelderland. De politie bevestigt het verhaal.
De man zou zondagavond vlak voor sluitingstijd het restaurant Mijn Vriend aan de Doesburgsedijk hebben willen overvallen, maar volgens de tipgever wist de man van 25 niet wat hij deed.
De man was in Dieren in het huis van een vriend. 'En daar ging het mis. Hij ging daar de woning uit, de straat op en dacht dat hij door zijn kameraad achterna werd gezeten. Omdat hij licht zag branden en mensen zag bij de Chinees wilde hij daar naar binnen.'
De man had mogelijk een psychose of drugs genomen, maar volgens de eigenaar van het huis keken ze een film over de duivel.

Mes uit keuken

Personeel wilde niet opendoen, waarna de man een ruit vernielde en naar binnen ging. Bij die actie raakte hij gewond. Hij zou vervolgens in de keuken een mes hebben gepakt en wilde zichzelf verwonden. Personeel van het restaurant wist dit te verhinderen. Een medewerker raakte daarbij lichtgewond.
De politie nam de man daarna mee, en in de politiewagen bonkte de man met zijn hoofd tegen de autoruit. Ook op het bureau draaide hij weer door. 'Hij wilde het pistool van een agent afpakken en hij heeft in de politiecel zo hard met zijn hoofd tegen een muur gebeukt dat hij een bloeding in zijn hoofd heeft opgelopen. Hij ligt nu in het ziekenhuis', zegt de man die hem goed kent.
De Nijmegenaar heeft in het ziekenhuis nog even contact gehad met de man. 'Hij kan zich veel niet herinneren.'
De politie bevestigt dat het zondagavond niet om een overval ging.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!