Nieuws

Stokkum

Stokkum Zomer in Gelderland
Op dinsdag 21 augustus komt team Stokkum in actie op het plein achter het Gildegebouw aan de Pastoor van Sonsbeeckstraat.
STOKKUM - Op dinsdag 21 augustus komt team Stokkum in actie op het plein achter het Gildegebouw aan de Pastoor van Sonsbeeckstraat.
Stokkum is één van de elf kerkdorpen van de gemeente Montferland. Het dorpje met ongeveer 1200 inwoners ligt in de Liemers, pal aan de Duitse grens en aan de voet van de Hulzenberg. Daar staat ook een uitkijktoren van 21 meter hoog. Na de pittige klim kan je bij helder weer over de Veluwezoom en zelf tot aan Elten kijken.
De oudste vereniging van het dorp is zonder twijfel het Gilde Sint Oswaldus. Al in Middeleeuwen, in 1475, duikt het Stokkumse gilde voor het eerst in de archieven op. In een brief aan de heer van Bergh verzoekt het gilde om toestemming om een meiboom te mogen kappen vanwege de viering van het jaarlijkse meifeest, een traditie die in Stokkum overigens nog steeds bestaat. Het gilde was verantwoordelijk voor het beheren van de gemeenschappelijke oftewel gemene gronden die voornamelijk aan de zuidkant van de dorpskern lagen. 

Angelique nam al even een kijkje in Stokkum

De van oorsprong vrijwel geheel katholieke bevolking van Stokkum staat bekend om zijn saamhorigheid en behoefte aan gezelligheid. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor deelname aan Zomer in Gelderland, top! 

Team Stokkum

De jongste coach van dit jaar is Vivian Kuster. Ze is 20 jaar, maar wat de rest van het team betreft de aangewezen persoon om de coach te zijn van team Stokkum. Haar teamleden zijn: Dennis Stinissen, Koen Freriks, Bryan Stinissen, Heidy Kuster Huisman, Edwin Leuverink, Wencke Polman, Suus Nieling, Marja Wijnands en Joey Huntink. Een jong en fris team waarvan wij zeker weten dat ze gaan knallen op 21 augustus!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!