Nieuws

Bewindvoerder moet gevangenis in voor verduistering geld van klanten

Archiefbeeld
De rechtbank heeft donderdag een 42-jarige vrouw uit Nijmegen veroordeeld voor verduistering in haar functie als bewindvoerder. Ze krijgt een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd.
ZUTPHEN - De rechtbank heeft donderdag een 42-jarige vrouw uit Nijmegen veroordeeld voor verduistering in haar functie als bewindvoerder. Ze krijgt een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd.
De vrouw maakte zich over een periode van ruim drieënhalf jaar schuldig aan verduistering van geldbedragen van al haar cliënten. In totaal gaat het om ruim 40.000 euro. Ze maakte bovendien een grote puinhoop van haar taak als bewindvoerder. Naast de verduistering hield ze nauwelijks administratie bij. Ook betaalde de vrouw sommige rekeningen niet en liet schulden oplopen.
De rechtbank neemt het de vrouw zeer kwalijk dat ze geld heeft weggenomen van deze kwetsbare mensen, terwijl het juist haar taak was om haar cliënten bij hun schulden te helpen. De vrouw heeft het verduisterde geld nog steeds niet terugbetaald.

Schuldhulpverlening

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf verbindt de rechtbank als bijzondere voorwaarde dat de vrouw schuldhulpverlening dient te volgen. Zo kan ze haar slachtoffers zo snel mogelijk terugbetalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl