Nieuws

Raad van State zet licht op groen voor bouw windmolens Netterden

In het dorp Netterden in de gemeente Oude IJsselstreek mogen negen windmolens worden gebouwd. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd. © Pixabay
NETTERDEN - In het dorp Netterden in de gemeente Oude IJsselstreek mogen negen windmolens worden gebouwd. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd.
Een groepje boeren is al jaren bezig met de ontwikkeling van windmolenpark Den Tol. Tegenstanders, waaronder een Duitse natuurvereniging, vrezen dat de molens schadelijk zijn voor de natuur. Ook zijn omwonenden bang voor geluidshinder en vrezen ze dat hun woningen minder waard worden.
In 2016 werd het plan van tafel geveegd door de Raad van State. De initiatiefnemers moesten toen met aanvullende onderzoeken komen. Nu de Raad van State de bezwaren heeft afgewezen, zijn zowel de bouwvergunning als de natuurbeschermingsvergunning verleend.
Het park is het derde windmolenpark bij Netterden. Aan de kant van Azewijn staan al zes windmolens en ook aan Duitse zijde staan ze.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl