Duiven

Handig zo'n draadloze autosleutel, vindt ook het dievengilde

DUIVEN - De politie waarschuwt voor een nieuwe techniek, waarmee dieven moderne auto's kunnen openen en starten zonder ooit een sleutel in handen te hebben gekregen. Onlangs werd een auto in Duiven met deze techniek gestolen.
Het gaat om moderne auto's met een zogeheten smart key. De sleutel verzendt een draadloos signaal, waardoor de auto weet dat de eigenaar in de buurt is. De auto wordt dan ontgrendeld en kan gestart worden.
Het dievengilde gebruikt een signaalversterker dat het bereik van de sleutel vergroot, waardoor de dieven de auto kunnen openen en er mee weg kunnen rijden. In de onderstaande reportage van WNL wordt getoond hoe de dieven te werk gaan.

Blikje

Henk van Vliet, certificatiemanager voor KIVA CSM, geeft eigenaren van smart keys de tip om hun sleutel in een (gesloten) metalen blikje te bewaren. Daar kan het signaal niet doorheen en dus ook niet worden versterkt. Ook kan een dealergarage het draadloze systeem uitschakelen, maar dan moet de sleutel wel in het contact worden gestoken om de wagen te kunnen starten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl