Nieuws

'Handelaar verkocht wapens aan zowel verdachten als slachtoffers cafémoord'

Politieonderzoek in winkelcentrum Malvert
Een handelaar zou wapens hebben geleverd aan zowel de verdachten als de slachtoffers van de dubbele cafémoord in Nijmegen. De handelaar zou dat hebben verklaard tegen een undercoveragent.
NIJMEGEN - Een handelaar zou wapens hebben geleverd aan zowel de verdachten als de slachtoffers van de dubbele cafémoord in Nijmegen. De handelaar zou dat hebben verklaard tegen een undercoveragent.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit op het allerlaatste moment als nieuw bewijs gepresenteerd tegen de twee hoofdverdachten Björn en Gjordan D. De twee broers van 38 en 43 hoorden vorige week 17 en 15 jaar cel tegen zich eisen.

22 schoten

Dinsdag presenteerde de officier van justitie de nieuwe verklaring met het verzoek om nog geen uitspraak te doen. De rechtbank heeft dat gehonoreerd, bevestigt een woordvoerder.
De verdachten zouden in de nacht van 9 op 10 mei 2016 de Marokkaanse broers Najim en Othman E. hebben doodgeschoten. Gezamenlijk zouden ze 22 schoten hebben afgevuurd, waarvan 18 de slachtoffers hebben geraakt. Het zou vermoedelijk gaan om een ruzie om drugs.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl