Instellingen

Geboorte neushoorn in Burgers' live te volgen

Dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem verwacht binnen twee à drie weken de geboorte van een breedlipneushoorn. De drachtige neushoorn is vanaf woensdag te volgen via een webcam. © Screenshot

ARNHEM - Dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem verwacht binnen twee à drie weken de geboorte van een breedlipneushoorn. De drachtige neushoorn is vanaf woensdag te volgen via een webcam.

In de afgelopen achttien jaar zijn er zeven neushoorns geboren in de dierentuin, waarvan een jong dood ter wereld kwam. Met de verwachte geboorte van nummer acht neemt Burgers' Zoo naar eigen zeggen samen met een handvol Europese dierenparken 'nadrukkelijk het voortouw qua Europese breedlipneushoornfok'. Vorig jaar werden in Europese dierenparken, die deze soort hebben, slechts elf geboortes geregistreerd.

De tekst gaat door onder de video.

Breedlipneushoorns zijn één van de vijf nog levende neushoornsoorten. Ze staat bekend als het meest sociaal. In het wild zijn ze een bedreigde diersoort.

Vorig jaar augustus waren belangstellenden via de webcam getuige van de geboorte van neushoorn Izala. Zij beviel van haar tweede kalfje. Het eerste overleed in 2016 bij de geboorte.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!