Instellingen

Voorlopige keuze: geen nevengeul bij Varik

De stuurgroep Varik-Heesselt gaat het alternatief dijkversterking met natuur- en watercompensatie in de uiterwaarden voorleggen aan de streek. Dit alternatief bevat geen binnendijkse hoogwatergeul. Tegen zo'n geul was veel weerstand vanuit de bevolking van Varik en Heesselt. © Omroep Gelderland
VARIK - De stuurgroep Varik-Heesselt gaat het alternatief dijkversterking met natuur- en watercompensatie in de uiterwaarden voorleggen aan de streek. Dit alternatief bevat geen binnendijkse hoogwatergeul. Tegen zo'n geul was veel weerstand vanuit de bevolking van Varik en Heesselt.
In juni van dit jaar brengt de stuurgroep een definitief advies uit aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Daarna neemt de minister een voorkeursbesluit.
Vorige week stelde de stuurgroep haar keuze uit. Zij wilde eerst het bezoek van de minister aan Varik afwachten. Bij dit bezoek kreeg Van Nieuwenhuizen alle gezichtspunten toegelicht door bewoners, agrariërs en bestuurders.
De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, de gemeente Neerijnen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De gemeente Tiel en de voorzitter van de klankbordgroep nemen ook deel aan de stuurgroep.

Provincie nog wel voorstander van nevengeul

Van de vier stemgerechtigde leden stemden Waterschap Rivierenland, de gemeente Neerijnen en het ministerie van I&W voor dijkversterking met natuur- en watercompensatie in de uiterwaarden. De provincie Gelderland stemde voor het alternatief met een hoogwatergeul.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!