Instellingen

GLD Stemt was in Tiel, samen met Frans Duijts: lees het terug

Het zijn de verkiezingsweken bij Omroep Gelderland. Samen met de lokale omroepen toeren wij door de provincie en doen we verslag van wat er speelt in alle gemeenten, steden en dorpen. Deze vrijdag waren wij in Tiel.
TIEL - Het zijn de verkiezingsweken bij Omroep Gelderland. Samen met de lokale omroepen toeren wij door de provincie en doen we verslag van wat er speelt in alle gemeenten, steden en dorpen. Deze vrijdag waren wij in Tiel.
Vanuit het theater Agnietenhof kwam de televisie-uitzending. Frans Duijts schoof aan over lezen en schrijven (en het belang daarvan). Buiten stond de verkiezingsbus, vanwaaruit de radio kwam. Ook daar behandelden wij verschillende onderwerpen.
GLD Stemt was in Tiel, samen met Frans Duijts: lees het terug
Frans Duijts krijgt instructies voor de tv-uitzending

Lees hier de uitzending terug:

Hoe ga je bijvoorbeeld stemmen als je geen partijprogramma's kunt lezen? En we hebben het over omkoping van raadsleden: hoe zorg je ervoor dat je geen foute figuren in de raad krijgt?
Presentatrice Inge de Jager is er klaar voor
Maarten Hagelstein en Irene ten Voorde presenteren de radio-uitzending. De rode verkiezingsbus (niet te missen) staat bij het theater.
GLD Stemt was in Tiel, samen met Frans Duijts: lees het terug
Zo ziet het eruit bij de voorbereidingen voor de uitzending
Ons eerste onderwerp ging over criminaliteit in de gemeenteraad of mensen die op een manier invloed willen krijgen. Dat gesprek volgde een dag nadat bekend werd dat een raadslid in Neder-Betuwe een aanbod kreeg om geld aan te nemen, wat hij weigerde.
Daarna gaf onze vaste commentator Wouke van Scherrenburg haar mening op het nieuws van de afgelopen week, en blikten we vooruit op de uitzending.
Wouke van Scherrenburg aan tafel in de bus

Polenhotels

Polenhotels worden ze genoemd: plekken waar arbeidsmigranten kunnen slapen. Het zijn vaak Polen, Bulgaren; mensen uit Oost-Europa. In woonwijken ondervinden bewoners overlast van volgestopte huizen. Dat moet anders, vinden veel politieke partijen maar gemeenten staan het niet zomaar toe om grootschalig mensen te huisvesten op eigen terrein.
Wat moet de gemeente doen?
Lees hier het verhaal over de polenhotels terug
Zanger Dick van Altena is opgegroeid in de Betuwe. Hij sloot de uitzending af met een loflied, dat ook een waarschuwing is: Hotel de Betuwe:
GLD Stemt was in Tiel, samen met Frans Duijts: lees het terug
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!