Nieuws

Buren in Europa: Met de bus naar Bocholt

AALTEN - Met de bus van Aalten naar Bocholt. Sinds begin december is dat mogelijk. 'Buren in Europa' nam de bus en vroeg passagiers en politici of de nieuwe lijn een beetje bevalt.
De buslijn is ingesteld bij wijze van proef. Onderzocht wordt of er behoefte is aan een openbaarvervoersverbinding tussen het Achterhoekse Aalten en het Duitse Bocholt.

Samenwerking

Omroep Gelderland werkt samen met de Limburgse regionale omroep L1 en het Duitse Studio47 uit Duisburg aan de serie Buren in Europa/Nachbarn in Europa. Het betreft een bijzonder grensoverschrijdend project. De komende weken maken verslaggevers van de omroepen reportages over onderwerpen die aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens spelen. 
Kijk hier naar het filmpje over Europa maakt school, de tekst gaat verder onder de video:
nieuwe buslijn Aalten Bocholt

24 Filmpjes

De serie Buren in Europa omvat 24 reportages over onderwerpen, variërend van verplichte Duitse les op Achterhoekse basisscholen tot de gezamenlijke Duits-Limburgse ambulancedienst. Centraal staat hoe inwoners van het grensgebied aankijken tegen elkaar en welke rol de grens nog speelt in ons dagelijks leven.
Bekijk hier de filmpjes die al uitgezonden zijn.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl