Nieuws

'Alle dagen nog zinloos geweld'; scholentour mishandeld homokoppel begonnen

Ronnie en Jasper
Het homokoppel Ronnie en Jasper uit Arnhem is woensdag in Hoofddorp begonnen met een scholentour tegen zinloos geweld. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het homokoppel Ronnie en Jasper uit Arnhem is woensdag in Hoofddorp begonnen met een scholentour tegen zinloos geweld.
Ronnie en Jasper werden na een avond stappen in april 2017 mishandeld door vier jongemannen. Het tweetal raakte hierbij zwaargewond, Ronnie verloor vijf tanden toen hij werd geslagen, naar eigen zeggen met een betonschaar. 

'Veel meer impact'

Het stel wil de scholieren met hun verhalen bewust maken van wat voor impact zinloos geweld heeft. 'Ik denk dat je daar te weinig bij stilstaat als ik zie hoe ik ernaar heb gekeken achteraf', vertelt Ronnie. 'Dan zie ik dat het veel meer impact heeft dan je van tevoren kunt bedenken.'
De tekst gaat verder onder de video.
'Alle dagen nog zinloos geweld'; scholentour mishandeld homokoppel begonnen
Het verhaal dat beiden vertelden in Hoofddorp maakte veel indrukken op de 140 leerlingen uit 4 havo. 'Ik denk dat het mensen, zeker van onze leeftijd, aanspreekt omdat het een heftig verhaal is', zegt een meisje. 'Hopelijk helpt het om mensen te laten nadenken voordat ze iets doen', zegt een ander.

'Alle dagen zinloos geweld'

Dat hopen Ronnie en Jasper ook. 'Meer tolerantie en acceptatie van homo's. Homofobie die verminderd kan worden, maar ook zinloos geweld dat alle dagen nog voorkomt. We willen mensen bewust maken dat dat niet oké is', benadrukt Jasper.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl