Instellingen

Schoolklas ontwerpt eigen corsowagens

Leerlingen van scholengemeenschap Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde gaan corsowagens ontwerpen. Door de hulp van ontwerpers van het Bloemencorso in Lichtenvoorde, hoopt de organisatie van het evenement dat het 'corsovirus' overslaat op de jongeren. © REGIO8

ULFT - Leerlingen van scholengemeenschap Marianum in Groenlo en Lichtenvoorde gaan corsowagens ontwerpen. Door de hulp van ontwerpers van het Bloemencorso in Lichtenvoorde, hoopt de organisatie van het evenement dat het 'corsovirus' overslaat op de jongeren.

De klas in ‘Beeldende Vakken’ heeft de eerste les van vier ontwerpers al achter de rug. 'De opgedane kennis en inzichten gaan de examenkandidaten de komende maanden gebruiken om van hun schetsen ook echte maquettes te maken. Tekeningen maken plaats voor piepschuim, metaaldraad, houtlijm, papier en verf. In de tussenliggende tijd komen de ontwerpers nog een paar keer terug om feedback te geven en waar nodig een helpende hand te bieden', schrijft de organisatie van het Bloemencorso.

Corsovirus

De samenwerking met het Marianum moet ertoe leiden dat jongeren zich meer betrokken voelen bij het evenement. 'Het Bloemencorso hoopt natuurlijk dat leerlingen worden aangestoken door het corsovirus, zodat het corso voor de toekomst op goede ontwerpers kan blijven rekenen.' 

De initiatiefneemster is docente en oud-bestuurslid Heleen Rooks. In juli moeten de eerste maquettes gepresenteerd worden.

Voor leerlingen met corsoambitie bestaat overigens al de leerschool ‘Corsokriebels’, een initiatief van de werkgroep ontwerpers om jonge mensen actief te betrekken bij het evenement.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!