Instellingen

Man die ambulancepersoneel mishandelde blijft vastzitten

De man die zaterdagavond in Oldebroek ambulancepersoneel mishandelde blijft voorlopig in de cel zitten. Dat meldt wijkagent Peter van Essen. © ANP

OLDEBROEK - De man die zaterdagavond in Oldebroek ambulancepersoneel mishandelde blijft voorlopig in de cel zitten. Dat meldt wijkagent Peter van Essen.

De verpleegkundigen probeerden de man te helpen nadat hij onwel was geworden. Vervolgens werd hij agressief en schopte en sloeg hij hen. De man was onder invloed van alcohol.

Volgens de wijkagent is de verdachte verhoord en zijn de onderzoeksresultaten zijn teruggekoppeld aan de Officier van Justitie. De verdachte blijft vastzitten en zal later deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het Witte Kruis, de organisatie waar de verpleegkundigen werken, noemt agressie naar hulpdiensten 'onacceptabel'. De organisatie heeft aangifte gedaan. De verpleegkundigen raakten niet lichamelijk gewond, maar zijn wel dusdanig geschrokken dat een ander team hun dienst over moest nemen.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reageerde zaterdagavond via Twitter op het incident en noemde het geweld tegen de ambulancemedewerkers 'Te gek voor woorden! Absoluut onacceptabel!'

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!