Nieuws

Rijnhal weer afgeladen vol door grootste boulderhal van het land

In haar historie was de Rijnhal vaak afgeladen vol. Voor concerten van Sting en Phil Collins was elke vierkante centimeter van de hal bezet.Sinds de hal failliet ging bleef een kwart van het vloeroppervlak onbenut. Op die plek opent nu een klimhal. © Omroep Gelderland
ARNHEM - In haar historie was de Rijnhal vaak afgeladen vol. Voor concerten van Sting en Phil Collins was elke vierkante centimeter van de hal bezet.Sinds de hal failliet ging bleef een kwart van het vloeroppervlak onbenut. Op die plek opent nu een klimhal.
Bouldercentra schieten als paddestoelen uit de grond. 'Tien jaar geleden hadden we in Nederland misschien één boulderhal. Nu zijn het er 25, 30. Daar wilden we graag aan mee doen.' vertelt Leopold Roessingh. Roessingh is één van de eigenaren van Rijnboulder.

Explosief en technisch

Boulderen is een vorm van klimsport. In de traditionele klimhal kunnen sporters tot enkele tientallen meters hoog klimmen. In de boulderhal gaan de wanden tot vier en een halve meter. De sport wordt daardoor explosiever en technischer.
Door de boulderhal wordt de Rijnhal weer volledig gebruikt. Sportwinkel Decathlon kocht de winkel in 2016 maar liet 2500 vierkante meter ongebruikt. De nieuwe huurder vult dat nu helemaal in, met een boulderhal op de eerste verdieping en een restaurant op de begane grond.
Rijnhal weer afgeladen vol door grootste boulderhal van het land
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl