Arnhem

Michael P. voor rechter in zaak Anne Faber

Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber, moet op 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. Hij staat terecht voor moord of doodslag, vrijheidsberoving en verkrachting. © ANP
ARNHEM - Michael P., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Anne Faber, moet op 10 januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. Hij staat terecht voor moord of doodslag, vrijheidsberoving en verkrachting.
De eerste zitting begint om 10.00 uur bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. Er zal worden gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en de verdere planning. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.

Dood gevonden

De 25-jarige Faber, die in Arnhem opgroeide, werd 12 oktober dood gevonden in Zeewolde. Ze was bijna twee weken vermist geweest. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor diverse zeden- en geweldsdelicten.
De man kwam in beeld nadat zijn DNA op de gevonden jas van Faber was aangetroffen. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!