Instellingen

Donderdag in groot deel Gelderland geen bussen

Door een staking rijden donderdag in een groot deel van Gelderland geen bussen, meldt vakbond FNV. 'De actiebereidheid is heel groot.' In de Achterhoek rijden wel bussen, omdat de chauffeurs daar onder een andere cao vallen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Door een staking rijden donderdag in een groot deel van Gelderland geen bussen, meldt vakbond FNV. 'De actiebereidheid is heel groot.' In de Achterhoek rijden wel bussen, omdat de chauffeurs daar onder een andere cao vallen.
Er rijden ook minder of geen Breng-treinen, zegt FNV-woordvoerder Lutz Kressin. De treinen van Arriva rijden volgens hem wel. Arriva bevestigt dat. Het gaat om de treinen Arnhem-Tiel en Arnhem-Winterswijk.
Breng zegt op Twitter dat het nog niet kan inschatten wat de gevolgen van de staking zijn. Zowel Arriva als Brengt raadt reizigers aan voor vertrek hun website, Facebook en Twitter in de gaten te houden. 
Het gaat om een landelijke staking. Volgens de vakbond weigeren de werkgevers afspraken te maken om de werkdruk te verlagen.

'Geen plaspauzes'

De werkroosters van buschauffeurs en treinpersoneel worden steeds krapper, zegt de vakbond. 'Roosters waarin 4 uur achter elkaar moet worden gereden, komen steeds vaker voor. Chauffeurs krijgen geen plaspauzes en moeten 'verloren' tijd inleveren op hun lunchkwartier, de volgende rit moet tenslotte ook op tijd vertrekken.'
FNV-woordvoerder Lutz Kressin over de staking: 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!