Nieuws

'Druten en West Maas en Waal moeten fuseren'

Op termijn moeten West Maas en Waal en Druten fuseren tot één gemeente Maas en Waal. Dat staat te lezen in het verkiezingsprogramma 'Oog voor elkaar' van Sociaal Maas en Waal in Druten, dat geldt voor de periode 2018 - 2022. © Wijchense omroep
DRUTEN - Op termijn moeten West Maas en Waal en Druten fuseren tot één gemeente Maas en Waal. Dat staat te lezen in het verkiezingsprogramma 'Oog voor elkaar' van Sociaal Maas en Waal in Druten, dat geldt voor de periode 2018 - 2022.
Voorafgaand aan de fusie moeten beide gemeenten zo veel mogelijk samen optrekken om voorzieningen op het gebied van onder meer zorg, jeugd, recreatie en wonen te realiseren. Bij het maken van beleid moeten Druten en West Maas en Waal zich steeds de vraag stellen: hoe kan er worden samengewerkt, zo meent Sociaal Maas en Waal.  
De partij pleit ervoor dat alle gemeentelijke gebouwen in Druten in 2020 energieneutraal zijn. Dit wil men onder meer bereiken door het leggen van zonnepanelen op alle publieke gebouwen en door bestaande braakliggende industrieterreinen als zonnevelden te gebruiken. 
Sociaal Maas en Waal wil samen met inwoners en bedrijven de mogelijkheden tot het plaatsen van windmolens onderzoeken. Indien haalbaar zouden inwoners mede–eigenaar moeten kunnen worden. 
Verder wil de partij vol inzetten op isolatie van woningen.