Instellingen

Poging moord op dominee: man 90 dagen langer vast

De 50-jarige man uit Tricht die wordt verdacht van poging tot moord of doodslag op dominee Ebi Wassenaar in Rhenoy, blijft nog zeker 90 dagen vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. © Omroep Gelderland

RHENOY - De 50-jarige man uit Tricht die wordt verdacht van poging tot moord of doodslag op dominee Ebi Wassenaar in Rhenoy, blijft nog zeker 90 dagen vastzitten. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald.

De man werd vorige week aangehouden. De politie had hem al langer op het oog als verdachte, maar omdat hij in kritieke toestand lag kon hij niet worden aangehouden.

Halfzijdig verlamd

De 64-jarige dominee werd vorige maand ernstig mishandeld in de kerk aan de Dorpsstraat in Rhenoy. Ze werd met een zwaar voorwerp op haar hoofd geslagen en raakte halfzijdig verlamd. 

Pianostemmer

Eerder werd gemeld dat de verdachte de pianostemmer is, met wie de dominee op 21 november een afspraak zou hebben gehad. Toen het lang duurde voordat ze terugkwam, ging de huisgenote van de dominee kijken. Zij vond de 64-jarige vrouw bloedend op de grond.

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!