Nieuws

Raad Doetinchem stemt in met komst vleeskuikenhouderij

De gemeenteraad van Doetinchem stemt in met de komst van een biologische vleeskuikenhouderij naar Wehl. Het bedrijf KemperKip wil daar meerdere stallen bouwen voor in totaal zo'n 52.000 dieren. © Herman Kemper
DOETINCHEM - De gemeenteraad van Doetinchem stemt in met de komst van een biologische vleeskuikenhouderij naar Wehl. Het bedrijf KemperKip wil daar meerdere stallen bouwen voor in totaal zo'n 52.000 dieren.
In 2015 ging het college van burgemeester en wethouders onder voorwaarden al akkoord. Maar omdat uit onderzoeken bleek dat mensen dicht bij een pluimveebedrijf meer kans hebben op gezondheidsproblemen, is de GGD om advies gevraagd. Die zegt dat er geen gezondheidsproblemen zijn te verwachten. Wel moeten er maatregelen genomen worden om de uitstoot van fijnstof te verkleinen.
KemperKip verwacht dat het nog wel tot 2020 kan duren voordat het bedrijf zich in Wehl kan vestigen. Het bedrijf houdt rekening met diverse procedures.
De Doetinchemse raad steunde overigens het verzoek van de PvdA voor een groot onderzoek naar de effecten van grootschalige landbouw op de volksgezondheid.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl