Nieuws

Drones waken over veiligheid bij Serious Request

De organisatie van Serious Request op het Marktplein in Apeldoorn zet drones in voor de veiligheid van het evenement. Ook zijn er op zes plekken roadblocks om te voorkomen dat voertuigen het plein bereiken. Bovendien plaatst Apeldoorn elf extra veiligheidscamera's. © Paixabay
APELDOORN - De organisatie van Serious Request op het Marktplein in Apeldoorn zet drones in voor de veiligheid van het evenement. Ook zijn er op zes plekken roadblocks om te voorkomen dat voertuigen het plein bereiken. Bovendien plaatst Apeldoorn elf extra veiligheidscamera's.
Drones waken over veiligheid bij Serious Request
Tijdens Serious Request zullen de toegangswegen met drones in de gaten worden gehouden. Bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde werd dit vorig jaar voor het eerst gedaan. Daarnaast is fietsen rondom het Marktplein verboden.

Glazen Huis

Serious Request is van 18 tot en met 24 december. De gemeente verwacht op de drukste momenten meer dan 100.000 mensen in de stad.
De 3FM-dj's Domien Verschuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn sluiten zich op in een Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Het doel is dit jaar het herenigen van ouders en kinderen in conflictgebieden, zoals Nigeria.
In Apeldoorn worden de laatste voorbereidingen getroffen. De organisatie is er klaar voor, zeggen ze in deze reportage:
Drones waken over veiligheid bij Serious Request
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl