Arnhem

Duizend klachten over te volle bussen

De SP-jongeren hebben duizend klachten opgehaald over de te volle bussen in Arnhem. De afdeling ROOD van de SP-jongeren gaat het zwartboek vandaag overhandigen aan Provinciale Staten. © ANP
ARNHEM - De SP-jongeren hebben duizend klachten opgehaald over de te volle bussen in Arnhem. De afdeling ROOD van de SP-jongeren gaat het zwartboek vandaag overhandigen aan Provinciale Staten.
Volgens de SP-jongeren zitten de bussen soms zo vol dat de bussen niet eens stoppen bij de halte. En als ze al stoppen, is het onmogelijk om een plek te krijgen. De klachten komen vooral van studenten, maar ook andere forenzen klagen.
Het hele jaar door zijn er klachten verzameld. Dat heeft geleid tot een zwartboek waarin alle klachten zijn verwerkt. Het zwartboek met de klachten en 600 handtekeningen wordt vandaag overhandigd aan Provinciale Staten.

Structureel

Het gaat volgens de SP om structurele overvolle bussen. De jongerenafdeling ROOD heeft eerder al de vervoerder aangesproken. Dat heeft niet tot het gewenste resultaat geleid, vandaar dat de SP nu naar Provinciale Staten stapt. De provincie geeft immers de vergunning aan de busvervoerders.
Door de overvolle bussen missen studenten soms tentamens. En omdat vaak de hele spits een probleem is, zou een bus eerder nemen ook geen oplossing zijn.

De drukste lijnen

De klachten gaan vooral over lijn 5 naar Presikhaaf, lijn 6 naar de HAN en lijn 7 naar de Geitenkamp. Ook lijn 331 naar Nijmegen geeft vaak problemen volgens het onderzoek van de SP.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!