Instellingen

Eerste aanrijdingen in Gelderland door sneeuwval; inhalen 'levensgevaarlijk'

© Omroep Gelderland
Foto's: Omroep Gelderland

ARNHEM - Het verkeer op wegen in Gelderland heeft zondagmiddag last van sneeuwval. Tot het middaguur waren er weinig problemen. Maar het wordt nu drukker op de wegen. Breng haalt de bussen naar binnen.

Onze videocorrespondent maakte een ronde over de A12, A50,  A30 en A1. 'Ondanks de waarschuwingen is het toch behoorlijk druk nu', meldt Wim Hageman. 'De wegen beginnen aardig wit te worden.' Volgens de ANWB rijdt het langzaam op de A50 tussen Apeldoorn-Noord en Beekbergen en tussen knooppunt Waterberg en knooppunt Valburg. Op de A15 is dat het geval tussen Dodewaard en Ressen.

De tekst gaat verder onder de video.

Eerste aanrijdingen in Gelderland door sneeuwval; inhalen 'levensgevaarlijk'

'Inhalers zijn levensgevaarlijk!'

Even voor 13.30 uur reden de weggebruikers 80 tot 100 kilometer per uur, maar sindsdien is de snelheid eruit. Hageman, nog steeds onderweg: 'Verkeer kan met 60-65 over de A12, maar op de linker weghelft worden we ingehaald door bestuurders die ruim 100 rijden. De sneeuw die daardoor opspat komt tegen de vooruit terecht en daardoor zie je enkele seconden helemaal niks. Levensgevaarlijk, wat die inhalers doen!'

Er zijn op de snelwegen aanrijdingen geweest. Ook meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) vertragingen in de regio door sneeuwval.

Een kaart met de verkeerssituatie van 13.20 uur. Illustratie: ANWB/TomTom

Op de A12 kwamen tussen knooppunt Velperbroek en Arnhem-Noord een personenauto en een busje met elkaar in botsing. Daardoor is de rechterrijstrook dicht. Verderop bij Wageningen was er ook een botsing.

De tekst gaat verder onder de video.

Eerste aanrijdingen in Gelderland door sneeuwval; inhalen 'levensgevaarlijk'

Op de A15 tussen Nijmegen en Gorinchem is het glibberen en glijden geblazen vanaf Dodewaard. Tussen Geldermalsen en knooppunt Deil meldt de VID een aanrijding.

Sneeuw speelt verkeer ook parten op de A50. Dit is tussen Renkum en Heteren het geval.

Verkeer dat vanuit Nijmegen op de A73 onderweg is richting het Zuiden moet rekening houden met vertraging. 
 

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!