Nieuws

Pegida demonstreert in Nijmegen: 'Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer ze'

De actiegroep 'Laat Ze Niet Lopen' roept mensen op tot tegendemonstraties in Nijmegen zondagmiddag. Pegida demonstreert daar vanaf 13:00 uur 'voor behoud van vrijheid van meningsuiting.' 'Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn', schrijft de groep op hun website. © ANP
NIJMEGEN - De actiegroep 'Laat Ze Niet Lopen' roept mensen op tot tegendemonstraties in Nijmegen zondagmiddag. Pegida demonstreert daar vanaf 13:00 uur 'voor behoud van vrijheid van meningsuiting.' 'Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn', schrijft de groep op hun website.
Burgemeester Bruls, van Nijmegen, gaf eerder aan onder geen beding demonstranten het recht tot demonstreren af te willen nemen. Hij wil Pegida zondagmiddag de ruimte geven om hun actie te kunnen voeren. Daarnaast mag ook Laat Ze Niet Lopen actievoeren. 'Zij krijgen een plek op het Mariënburgplein, Pegida op het Joris Ivensplein', aldus een woordvoerder van de gemeente Nijmegen.
'Er worden gepaste veiligheidsmaatregelen genomen.' Zo moeten beide groepen uit elkaar worden gehouden. 

'Extreem-rechts'

''Laat Ze Niet Lopen', een initiatief tegen racisme, roept op om je te verzetten tegen de extreem-rechtse demonstratie en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en neo-nazi's', aldus de actiegroep.

'Verstoren? Dat gaat niet gebeuren!'

Als het aan de burgemeester ligt hebben de actievoerders weinig kans om de demonstratie van Pegida te verstoren. 'Als mensen denken dit te kunnen verstoren of te kunnen tegenhouden... Nee, dat zal niet gebeuren!' 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl