Nieuws

Metershoog kunstwerk van beton gaat op transport

Het is een spannende ochtend voor kunstenaar Joris Baudoin, ook wel bekend als Joris Beton. Een metershoog kunstwerk van beton gaat vandaag op transport naar Vlissingen. © Omroep Gelderland
HEEREWAARDEN - Het is een spannende ochtend voor kunstenaar Joris Baudoin, ook wel bekend als Joris Beton. Een metershoog kunstwerk van beton gaat vandaag op transport naar Vlissingen.
Het kunstwerk 'Men between steel' moet de oud-medewerkers van scheepswerf de Schelde eren. Het kunstwerk stelt twee mannen voor die met een grote hamer klinknagels vastslaan. Uit het beeld steekt een lange scheepsketting metershoog de lucht in. De ketting is in dit geval niet van staal, maar zoals de rest van het beeld in beton gegoten.
De tekst gaat verder onder de video.
Metershoog kunstwerk van beton gaat op transport
Het meterslange gevaarte moet van het nauwe erf van Joris Baudoin in Heerewaarden op een vrachtwagen getakeld worden. Joris is er al dagen gespannen over. Het gaat om een zwaar en lang gestrekt kunstwerk en er mag niet mis gaan. De onthulling is namelijk al zaterdag.
Onze verslaggever op Radio Gelderland:
https://soundcloud.com/omroepgld/ton-arbouw-in-heerewaarden
Het kunstwerk is een initiatief van een stichting in Vlissingen, die de oud-medewerkers van de voormalige scheepswerf de schelde weer aandacht te geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!