Achterhoek

Oude vrienden Hiddink en Jolink bij elkaar voor verzamelbox

Ze zijn de paradepaardjes van de Achterhoek: Bennie Jolink en Guus Hiddink. De mannen waren deze woensdag bijeen in Café Tol in Zelhem. Ze waren daar officieel voor de presentatie van de nieuwe verzamelbox van Normaal, maar eigenlijk vonden de oude vrienden het vooral belangrijk elkaar weer eens te zien. © Omroep Gelderland
ZELHEM - Ze zijn de paradepaardjes van de Achterhoek: Bennie Jolink en Guus Hiddink. De mannen waren deze woensdag bijeen in Café Tol in Zelhem. Ze waren daar officieel voor de presentatie van de nieuwe verzamelbox van Normaal, maar eigenlijk vonden de oude vrienden het vooral belangrijk elkaar weer eens te zien.
De box Oerend Hard: De Bokse Vol. 1974-1984 bestaat uit een boek met foto's en verhalen, een 7'' vinyl single en een cd-box met 200 nummers van de eerste tien jaar van Normaal. Er staan ook een aantal bonusnummers op de cd die nog niet eerder zijn uitgebracht.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Hiddink en Jolink in Cafe Tol voor verzamelbox
Hiddink overhandigde het eerste exemplaar aan Jolink, maar kort daarna gingen de mannen weer aan het bier. Want wanneer de oud-bondscoach en zanger van de rockgroep Normaal elkaar zien, gaat het al gauw over vroeger. 

'Het komt spontaan'

'We kennen elkaar ongeveer sinds ons 13e', zegt Hiddink. 'Waarover het gaat weet ik eigenlijk niet, dat komt gewoon spontaan', gaat hij verder. De carrières van de twee grootheden spelen in de vriendschap geen enkele rol.
Jolink sluit zich daarbij aan: 'Het is net of het gesprek zich vervolgt waar het de vorige keer ophield.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl