Nieuws

Alcohol gaat dierenpark niet meer overeind houden

Het zorgde voor een mooi extra zakcentje voor het dierenpark in Tiel. Het paviljoen in het park dat werd verhuurd voor feestjes. En daarbij namen de huurders ook wel eens alcohol mee. Maar daar komt een einde aan want het mag niet, oordeelde de gemeente Tiel. © Omroep Gelderland
TIEL - Het zorgde voor een mooi extra zakcentje voor het dierenpark in Tiel. Het paviljoen in het park dat werd verhuurd voor feestjes. En daarbij namen de huurders ook wel eens alcohol mee. Maar daar komt een einde aan want het mag niet, oordeelde de gemeente Tiel.
Sinds augustus boekt het dierenpark met geitjes, kippen en ezeltjes geen nieuwe partijen meer. Dat heeft het dierenpark al drieduizend euro gekost aan inkomsten. Een aderlating voor de stichting, die al jaren met de opdracht leeft zichzelf zoveel mogelijk te bedruipen.
Tekst gaat verder onder de reportage
Alcohol gaat dierenpark niet meer overeind houden

Nog meer pech

Tot overmaat van ramp ging ook de brug in het park kapot. Je kunt nu al een aantal weken geen rondje meer door het park lopen. De brug is op last van de gemeente afgesloten. De gemeente Tiel moet de brug zelf vervangen, maar het bestuur kreeg aanvankelijk te horen dat er pas in 2019 geld voor was. Deze week kwam de gemeente met het nieuws dat er toch volgend jaar al ruimte voor is.
Om rond te kunnen komen hoopt het bestuur van het Dierenpark meer andere activiteiten binnen te halen. Voorzitter Louis Nouwens denkt aan meer vergaderingen of cursussen. Onlangs werd er nog een cursus taarten bakken gegeven. En is het dan nog mogelijk om een cursus te geven met borrel na? 'Misschien wel' zegt Nouwens met een brede lach op het gezicht.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl