Instellingen

Apeldoornse bakker in gesprek met Mark Rutte

Peter van der Wal (rechts) met premier Rutte en de twee andere ondernemers, foto ANP
Bakker Peter van der Wal uit Apeldoorn had deze week een bijzondere ontmoeting in het kader van de Dag van de Ondernemer die vandaag is: Hij ging op bezoek bij met de minister president. Van der Wal sprak een half uur samen met twee andere ondernemers met de premier in het torentje aan het Binnenhof. 'Een positieve bijeenkomst die wellicht ook nog een vervolg krijgt', zegt Van der Wal.

APELDOORN - Bakker Peter van der Wal uit Apeldoorn had deze week een bijzondere ontmoeting in het kader van de Dag van de Ondernemer die vandaag is: Hij ging op bezoek bij met de minister president. Van der Wal sprak een half uur samen met twee andere ondernemers met de premier in het torentje aan het Binnenhof. 'Een positieve bijeenkomst die wellicht ook nog een vervolg krijgt', zegt Van der Wal.

De ontmoeting was georganiseerd door MKB-Nederland. Hoe ze bij Van der Wal uitkwamen is de bakker nog steeds niet helemaal duidelijk, al is hij in zijn branche geen onbekende. Hij heeft een centrale bakkerij in Apeldoorn en 11 bakkerswinkels. Verder is hij bestuurslid van de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV). Hij houdt zich in die hoedanigheid veel bezig met het beroepsonderwijs.

Rutte neemt probleem serieus

'Daar heb ik ook met Rutte over gesproken. Ik maak me namelijk zorgen over het beroepsonderwijs in onze branche', legt Van der Wal uit. 'We merken dat dit al een tijdje steeds algemener wordt en dat zie je ook terug in stages. Onze stagiaires lijken wat breder ontwikkeld, maar de specifieke vakkennis lijkt af te nemen. Rutte nam dit kennelijk heel serieus, want hij gaf aan een medewerker door dat het goed zou zijn dat ik hierover nog een vervolggesprek zou hebben met de minister van Onderwijs. Dus misschien komt dat er ook nog en levert dat iets concreets op.'

Tijd vloog voorbij

De Apeldoornse bakker had het ook nog graag over de btw-verhoging van 6 naar 9 procent gehad met de minister president, maar dat kwam er niet van: 'We hadden er helaas niet de tijd voor. De andere ondernemers bij het gesprek hebben niet met dit probleem te maken en die hadden natuurlijk ook hun dingen waar ze het graag over wilden hebben. Dat halve uur vloog zo voorbij.'

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!