Nieuws

Vloerconstructie basisschool Apeldoorn is veilig

De vloerconstructie van basisschool De Kosmos in Apeldoorn is veilig. Dat blijkt na beoordeling van alle informatie en een inspectie. De school is daarom vrijdag weer open, valt te lezen in een brief aan de Apeldoornse gemeenteraad. © Google Streetview
De vloerconstructie van basisschool De Kosmos in Apeldoorn is veilig. Dat blijkt na beoordeling van alle informatie en een inspectie. De school is daarom vrijdag weer open, valt te lezen in een brief aan de Apeldoornse gemeenteraad.
'Wij hebben vandaag alle partijen die destijds bij de bouw betrokken waren benaderd om de informatie te krijgen die nodig is voor een zorgvuldige beoordeling', schrijft het college van burgemeester en wethouders.
'Vanuit ons gemeentelijk bouwtoezicht is die informatie beoordeeld en is opnieuw aan de constructie gerekend. Op basis daarvan kan worden gesteld dat de vloerconstructie veilig is. Dat is vanmiddag door een inspectie ter plaatse ook visueel vastgesteld.'

Ingestorte parkeergarage

De basisschool ging vandaag dicht, omdat de gemeente Apeldoorn de vloerconstructie niet helemaal vertrouwde. De vloer heeft mogelijk dezelfde constructie als die van een parkeergarage in Eindhoven, die een paar maanden geleden instortte.
Daarom zou in eerste instantie twee dagen aanvullend onderzoek worden gedaan naar de vloer. De Kosmos kon daardoor niet open. Ouders werden halsoverkop op de hoogte gebracht van die beslissing.

'Dank aan de ouders'

'Onze dank gaat uit naar de ouders van de school en Leerplein055 voor de wijze waarop zij op de korte termijn de opvang van de kinderen hebben opgelost', eindigt de brief.