Nieuws

Zin in Zondag | De dominee komt voorbij | Marije Klein

Hallo lief kind van 8
Luister naar het fragment
Hallo lief kind van 8,
Ik wil jou zo graag vasthouden. Gewoon zoals je bent. Want jij bent voor mij het meest bijzondere mens op deze wereld. Van deze tijd, vrolijk en gelukkig. Je ziet de wereld om je heen zoals hij is. Maar met de roze bril van iemand die nog te weinig zorgen heeft om duister van te worden. 
Ik wil jou zo graag vasthouden, zoals je bent. Gewoon zo bij de hand. Dan behoed ik je voor alle slechte dingen. Monsters in je kast, monsters in je hoofd en monsters in de wereld, ik blaas ze voor je naar het land der fabelen. Die in je kast gaat me echt wel lukken. Die in je hoofd misschien ook nog wel. Maar die in de wereld, die zijn echt. En daar kan ik niks tegen doen. Behalve je nu nog heel even vast te houden. Zoals je bent. 
Als al die monsters een stukje van jouw geluk mochten delen, jouw lach konden horen en in hun hart een plekje konden vinden om jouw puurheid te ervaren, dan was alles onmiddellijk heel veel echter en heel veel lichter. Was ik nog maar wat meer een kind van 8. Was iedereen nog maar wat meer een kind van 8. 
Weet dat jij de wereld nu al een miljoen madeliefjes mooier maakt en een wiljard wolken warmer. Dank je wel dus, dat je bent wie je bent en dat je geeft wat je geeft. 
Lief kind van 8. Ik wil jou zo graag vasthouden. Gewoon tot dat moment. Dat ene rotmoment, dat ik je echt los moet laten. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl