Nieuws

Middelbare scholieren onderzoeken moord

Leerlingen van het Dorenweerd College in Doorwerth onderzoeken vandaag een zogenaamde moord op het schoolplein, compleet met laboratoriumjas, getuigen en een slachtoffer. © Gert Budding
DOORWERTH - Leerlingen van het Dorenweerd College in Doorwerth onderzoeken vandaag een zogenaamde moord op het schoolplein, compleet met laboratoriumjas, getuigen en een slachtoffer.
Twaalf jongeren die het talentuur Forensisch Onderzoek volgen, krijgen de kans te oefenen met het onderzoeken van een moord. Vorige week volgden zij al een introductieles, en vandaag mogen ze vingerafdrukken, DNA-materiaal en andere belangrijke zaken die om de hoek komen kijken bij het oplossen van een moord onderzoeken. 

Afzetlinten en kogelhulzen

De leerlingen gaan in groepjes van drie de plaats delict op en mogen een voorwerp meenemen om later op de ochtend te onderzoeken. De plaats delict wordt levensecht ingericht met afzetlinten, hulzen en andere voorwerpen die bruikbare informatie kunnen bevatten. 
Het Dorenweerd College biedt verschillende 'talenturen' aan, die leerlingen kunnen volgen om beter inzicht te krijgen in bepaalde vakgebieden als journalistiek, sterrenkunde en forensisch onderzoek. Het aanbod is afhankelijk van het vakkenpakket dat de leerlingen volgen. Voor het onderzoeken van de moord is scheikunde en/of natuurkunde nodig.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl