Nieuws

Oud-klasgenoten van Gerrit Komrij halen herinneringen op

Gerrit Komrij
Voor één keer zijn ze vandaag bij elkaar: oud-klasgenoten van de overleden schrijver en dichter Gerrit Komrij. In Winterswijk wordt 'De Klas van Komrij' opgenomen; een samenwerkingsproject tussen het Gerrit Komrij College en RTV Slingeland.
WINTERSWIJK - Voor één keer zijn ze vandaag bij elkaar: oud-klasgenoten van de overleden schrijver en dichter Gerrit Komrij. In Winterswijk wordt 'De Klas van Komrij' opgenomen; een samenwerkingsproject tussen het Gerrit Komrij College en RTV Slingeland.
De klas- en schoolgenoten praten over hun herinneringen aan Komrij tijdens hun schooltijd in de vroege jaren 60. Ze doen dat in een klaslokaal van de oude HBS aan de Zonnebrink. 
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met initiatiefnemer Ed de Graaf:
In het op te nemen programma is aandacht voor de belangstelling die Komrij toen al had voor de literatuur. Ook de rol die Komrij innam tijdens klassenavonden en culturele bijeenkomsten komen aan bod.
Het in die tijd toch lastig bespreekbare aspect van homoseksualiteit en de coming-out van de in 2012 overleden Komrij, zijn eveneens onderwerp van gesprek. In totaal komen er tien klas- en/of schoolgenoten aan het woord.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl