Nieuws

Op zoek naar het nieuwe weerwoord

Weerinstituut MeteoGroup in Wageningen en Omroep Gelderland gaan weer op zoek naar het nieuwe weerwoord. © Elly van Niekerk
WAGENINGEN - Weerinstituut MeteoGroup in Wageningen en Omroep Gelderland gaan weer op zoek naar het nieuwe weerwoord.
De traditie is ontstaan uit de weerberichten op de radio, waarbij de metereologen zo aansprekend mogelijk proberen te duiden wat de luisteraar qua zon, regen, wind en sneeuw te wachten staat. Ook luisteraars zelf komen vaak met de meest prachtige, creatieve weerwoorden.
Eerdere weerwoorden waren plaknacht (2012), wolkenwak (2013), knijpzonnetje (2014), jojozomer (2015) en flitswinter (2016).
Volgens weervrouw Moniek Wulms is het weer de komende dagen nogal zouteloos. Knip-en-plakweer met rustig weer, met veel bewolking en lokaal een drup regen.
Mogelijk zien we een knijpzonnetje. Door de lage zonnestand is het in de auto hinderlijk om tegen de zon in te kijken. Een mini- of pruttelbuitje is mogelijk. Een groot deel van de dag blijft het echter droog. 
Nieuwe weerwoorden kunnen worden gemaild naar weervraag@weer.nl
Op 22 december schuift weerman Jordi Bloem aan tijdens de radioshow van Nieke Hoitink (tussen 6.00 en 9.00 uur) om het weerwoord van 2017 bekend te maken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!