Nieuws

Masten mobiele telefonie vallen grotendeels uit rond Culemborg

De masten in het gebied
De masten die gebruikt worden voor mobiele telefonie vallen globaal na een uur of 4 uur uit bij een stroomstoring. De meeste masten hebben een batterij en die raakt leeg. Enkele masten zijn voorzien van een dieselaggregaat, maar die zijn in de minderheid.
CULEMBORG - De masten die gebruikt worden voor mobiele telefonie vallen globaal na een uur of 4 uur uit bij een stroomstoring. De meeste masten hebben een batterij en die raakt leeg. Enkele masten zijn voorzien van een dieselaggregaat, maar die zijn in de minderheid.
Vodafone zei daarover bij een eerdere stroomstoring: 'Sommige masten blijven nog even in de lucht, dankzij een aangekoppelde accu, maar die houdt het maximaal een uur vol. Een deel van de masten kon langer in de lucht blijven door een aangekoppeld dieselaggregaat, maar onduidelijk is hoeveel zendmasten daarvan waren voorzien.'
Zodra TenneT (de beheerder van het stroomnetwerk in Nederland) de stroomstoring grotendeels weet te verhelpen, komen de mobiele netwerken van bijvoorbeeld KPN, Vodafone en T-Mobile weer gefaseerd online.
De providers zijn bezig met een noodstoomvoorziening, maar dat is nog niet gerealiseerd. Lees: Methanol back up in de maak.
Zie ook: Liveblog
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl