Nijmegen

Buurt in Nijmegen is ratten helemaal zat

NIJMEGEN - Ze worden er gek van in de wijk Wolfskuil in Nijmegen. Al jaren vechten ze tegen een plaag van ratten. Nu de woningbouwvereniging bezig is met de aanpak van de riolering, lijkt er een oplossing. Maar volgens de buurt is er niks van waar.
De ratten zorgen al bijna 10 jaar voor veel overlast en onrust bij de bewoners van de Floraweg in Nijmegen. Door onder andere nieuwbouw verplaatsen de ratten zich naar de oudere wijken waar ze zich een weg door het riool banen en zelfs de huizen binnendringen.
Ronnie Nagtegaal is een van de bewoners die zegt last te hebben van de dieren. Bij hem zorgen de ratten zelfs in huis voor overlast. Het plafond van Nagtegaal is helemaal aangevreten. 'We hebben zeven zakken stront en isolatie weggehaald onder het plafond', aldus Nagtegaal.

'Ze kijken gewoon bij ons naar binnen'

Ook buurman Hennie Hendriks gaat de strijd met de ratten aan. Hendriks: 'Ze staan bij ons gewoon tegen het raam aan, naar binnen te kijken.' Hij probeert ze nu maar met een speciale val in zijn tuin te vangen. 
Volgens de buurt doet woningbouwvereniging Portaal te weinig tegen de plaag. Het riool wordt momenteel wel vernieuwd, maar volgens de buurtbewoners is dat niet voldoende. Portaal laat weten dat ze van de rattenplaag op de hoogte is en dat ze er alles aan doet om de overlast te beperken.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl