Nieuws

Kantoorvilla Kerkdriel veilig; bewoners en bedrijven mogen terug

Bewoners en bedrijven van de kantoorvilla in Kerkdriel mogen weer terug het pand in. Vrijdag werd de villa ontruimd omdat de veiligheid van de betonnen constructie niet kon worden gegarandeerd. Er ligt dezelfde vloerconstructie als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. © Google Streetview
KERKDRIEL - Bewoners en bedrijven van de kantoorvilla in Kerkdriel mogen weer terug het pand in. Vrijdag werd de villa ontruimd omdat de veiligheid van de betonnen constructie niet kon worden gegarandeerd. Er ligt dezelfde vloerconstructie als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven.
Volgens de gemeente Maasdriel zijn de maatregelen die dit weekend zijn getroffen afdoende. Als maatregel zijn er nu stutten geplaatst om de vloer te verstevigen. Verder onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Eigenaren van de kantoorvilla. Dat zal uit moeten wijzen of en welke maatregelen er genomen moeten worden voor een structurele oplossing en dat de stutpalen kunnen verdwijnen. 

Eerder nog gesloten

Uit onderzoek door de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) bleek dat de gebruikte vloer(en) in de kantoorvilla aan de Kerkdrielse Gasthuissstraat niet voor 100 procent veilig verklaard kon worden. Burgemeester Van Kooten heeft toen samen met de Vereniging van Eigenaren besloten om geen risico te nemen en het pand tot nader order te sluiten. 

Bouwconstructie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf per brief op 26 september de opdracht aan gemeenten om gebouwen te controleren met vloeren van geprefabriceerde breedplaten. Aanleiding hiervoor was de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport. 

Zie ook:

Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl