Culemborg

VIDEO Autodief (16) klemgereden na spectaculaire achtervolging op A2

De autodief die zaterdag werd klemgereden op de A2 bij Culemborg is een 16-jarige jongen uit Zeist. Dat meldt de politie. Die plaatste eerder vandaag al een filmpje van de spectaculaire achtervolging op Twitter. © @TCRBTDEWAARDEN
CULEMBORG - De autodief die zaterdag werd klemgereden op de A2 bij Culemborg is een 16-jarige jongen uit Zeist. Dat meldt de politie. Die plaatste eerder vandaag al een filmpje van de spectaculaire achtervolging op Twitter.
De politie kreeg die avond een melding dat een gestolen auto vanuit Nijmegen in de richting van Tiel reed. Gewaarschuwde agenten gaven de bestuurder op de A2 een stopteken, maar die negeerde dat en ging er met hoge snelheid vandoor. 
Volgens een woordvoerder van de politie reed de jongen tijdens de dollemansrit 140 km/uur. Ook was hij aan het bellen. Ter hoogte van Culemborg wisten agenten de auto klem te rijden, waarna de jonge bestuurder in de boeien is geslagen. Hij is aangehouden voor diefstal/heling, het rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.
Autodief (16) klemgereden na spectaculaire achtervolging op A2
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!