Nieuws

Zoef zoef zoef blijft het gaan in Beesd

BEESD - Het gebeurt bijna dagelijks dat de snelweg A2 bij Beesd vastloopt. En drukte op de A2 betekent dan ook drukte in Beesd zelf. Vooral de bewoners van de Docter A. Kuiperweg zijn de grote hoeveelheid sluipverkeer beu.
Marja Zuurmond heeft zelfs scheuren in haar huis door het sluipverkeer, zegt ze. 'Zoef zoef zoef', zo gaat het de hele tijd als ze binnen zit. En bij de wegversmallingen in het dorp ontstaan soms verkeersruzies met automobilisten die bij de wegversmallingen tegen het sluipverkeer in willen. 'Drama op drama', zegt Marja.

Maatregelen van de gemeente nodig

De bewoners van Beesd willen dat de gemeente Geldermalsen met maatregelen komt. Dat vragen ze langer, maar nu lijkt daar ook beweging in de komen. Maandag is er om 20.00 uur een bijeenkomst in het Klokhuis in Beesd. De bijeenkomst is georganiseerd door inwoners van Beesd, maar er zullen ook verkeersdeskundigen van de gemeente aanwezig zijn.
Wethouder Ton van Maanen is door andere verplichtingen verhinderd, maar hij heeft al wel ideeën. Zo moeten er zowel bij de afrit Beesd op de A2, als ook na het dorp aan verkeersmaatregelen gedacht worden. De wethouder wil wel voorkomen dat inwoners van Beesd zelf door de maatregelen met extra verkeershinder te maken krijgen.
Kijk hier naar de reportage: (de tekst loopt door onder de video)
Zoef zoef zoef blijft het gaan in Beesd

Ook ideeën uit Beesd zelf zijn welkom

De wethouder laat weten dat ook maatregelen die door de inwoners zelf bedacht worden goed bekeken worden. Arnold van Overeem woont ook aan de Docter A. Kuiperweg. Hij heeft wel een idee: prismaborden op de A2.
Bij file kunnen deze borden worden gedraaid en de afrit afsluiten. Alleen bestemmingsverkeer wordt dan toegestaan. Arnold wil dat verbod laten controleren met camera's. Camera's die bij de afrit alle auto's registreren en dat vervolgens vergelijken met beelden van camera's die je na het passeren van het dorp tegenkomt. Auto's die binnen 10 minuten beide camera's passeren, zijn waarschijnlijk alleen maar door het dorp gereden.
Of dit een haalbaar plan is, moet nog blijken.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl