Nieuws

Gemeente Maasdriel sluit 'De Villa' om mogelijk onveilige vloer

Een aantal appartementen en bedrijfsruimten aan de Gasthuisstraat in het centrum van Kerkdriel is ontruimd. In het complex zou dezelfde betonvloer zijn toegepast als in de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport. © Google Maps
KERKDRIEL - Een aantal appartementen en bedrijfsruimten aan de Gasthuisstraat in het centrum van Kerkdriel is ontruimd. In het complex zou dezelfde betonvloer zijn toegepast als in de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport.
Onderzoek heeft uitgewezen dat de veiligheid van de betonnen constructie van 'De Villa' in Kerkdriel niet voor honderd procent gegarandeerd kan worden, zo meldt de gemeente Maasdriel.
Samen met de vereniging van eigenaren van het complex heeft de gemeente besloten geen risico’s te nemen. Gebruikers en bewoners moeten daarom het complex uit en mogen er de komende dagen niet meer in.

Maatregelen

Uit onderzoek door de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) bleek dat de gebruikte vloer(en) in de Kantoorvilla aan de Kerkdrielse Gasthuissstraat niet voor honderd procent veilig verklaard kon worden. Dit weekend worden maatregelen getroffen om alles veilig te maken.
'Maandagmiddag wordt gekeken of de getroffen maatregelen afdoende zijn,' aldus de gemeente Maasdriel. Welke maatregelen dat zijn, is nog niet bekend.

Ingestorte parkeergarage

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf per brief op 26 september de opdracht aan gemeenten om gebouwen te controleren met vloeren van geprefabriceerde breedplaten. Aanleiding hiervoor was de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport.
Ook de vloeren van het Waterschap Rivierenland waren van hetzelfde type. Na onderzoek bleek dat pand volledig veilig.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl