Nieuws

Komende week laagvliegende helikopters in deel Gelderland

Defensie houdt komende week in een deel van Gelderland oefeningen met helikopters die laag kunnen vliegen. Ten noorden van de Waal, tot Utrecht, Amersfoort en Deelen zijn er van maandag tot en met vrijdag trainingen. © Pixabay
Defensie houdt komende week in een deel van Gelderland oefeningen met helikopters die laag kunnen vliegen. Ten noorden van de Waal, tot Utrecht, Amersfoort en Deelen zijn er van maandag tot en met vrijdag trainingen.
De helikopters oefenen van 13 t/m 17 november het uitvoeren van gevechtsoperaties en het onderscheppen van 'laagvliegende dreigingen'.
Voor deze periode is toestemming verleend voor het uitvoeren van militaire vluchten voor oefendoeleinden op lage hoogte.

Hoe laag vliegen die heli's?

De helikopters vliegen bij daglicht niet lager dan 33 meter (100 voet) tenzij de oefening daar specifiek om vraagt. In het donker is de minimale vlieghoogte ongeveer 100 meter (300 voet).
Boven gebieden met aaneengesloten bebouwing, en boven mensenmassa's wordt op een hoogte van ten minste 210 meter (700 voet) gevlogen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!