Nieuws

Dit is het beste café van Gelderland

Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo is het beste café van Gelderland. Dat blijkt uit de Café Top 100 van Misset Horeca. De Achterhoekse horecazaak eindigde op de 14e plaats. © Google Street View
HENGELO - Eetcafé Jansen & Jansen in Hengelo is het beste café van Gelderland. Dat blijkt uit de Café Top 100 van Misset Horeca. De Achterhoekse horecazaak eindigde op de 14e plaats.
Volgens de jury verliep het bezoek aan Jansen & Jansen 'op rolletjes' en dat was vooral te danken aan de 'leuke, vriendelijke jongedame' die de drankjes rond bracht.
'We gaan voor haar voorstel, het bockbier. Als we ervan genieten, komt ze vragen of alles naar wens is, en als het glas leeg is of we nog iets willen. Uitstekend. Typisch zo’n parel die een bezoek compleet maakt', is te lezen in het juryrapport.
De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee werd door Misset Horeca uitgeroepen tot beste café van Nederland. ‘De Biet’ is veelzijdig; maar alles wat ze er doen, gebeurt buitengewoon goed. Robbert Roggeband runt een schoolvoorbeeld van een café', aldus de jury.

De Gelderse cafés in de top 100:

14. Jansen & Jansen - Hengelo
24. De Pub - Rossum
35. Jan & Jan - Didam
37. Hans - Arnhem
45. De Posthoorn - Epe
47. De Kromme Hoek - Scherpenzeel
73. Caspar - Arnhem
80. Beer & Bites - Nijmegen
88. ’t Ouwe Mesterhuis - Gameren
89. St. Anneke - Nijmegen
96. Arsenaal 1824 - Nijmegen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!