Nieuws

Dochter slachtoffer Winterswijk looft 30.000 euro uit voor gouden tip

De dochter van de omgekomen man uit Winterswijk looft 30.000 euro uit voor de gouden tip in deze zaak. Dat laat ze weten op Facebook. © Willem Saris
WINTERSWIJK - De dochter van de omgekomen man uit Winterswijk looft 30.000 euro uit voor de gouden tip in deze zaak. Dat laat ze weten op Facebook.
Afgelopen zondag werd het 58-jarige slachtoffer, voor zover bekend uit het niets, aangereden op de stoep. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident aan de Verlengde Morsestraat. Getuigen hebben gezien dat de dader de man eerst aanreed en daarna met een hamer op zijn hoofd sloeg.
(Tekst gaat verder onder de foto)

Auto dader

De politie maakte dinsdag bekend in het programma Opsporing Verzocht dat de dader is gevlucht in een Volkswagen Golf 4 met forse schade aan de voorzijde en voorruit. De wagen heeft een Duits kenteken beginnend met de letters BO en eindigend met de cijfers 7777. Heeft u informatie over het incident of de dader, bel dan naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Ooggetuige

Een ooggetuige vertelde eerder voor de camera van RTV Slingeland dat het een doelgerichte actie zou zijn.

Opmerkelijk

De nabestaanden van het slachtoffer hebben de wens hem in zijn geboorteland Kosovo te begraven. Om dit te kunnen doen, gaf de familie eerder aan 2500 euro nodig te hebben. Omdat ze dit niet paraat had liggen, is via een inzamelingsactie bij IJssalon Roberto in Winterswijk geld opgehaald.
Het is daarom opmerkelijk dat de dochter van de overleden man nu 30.000 euro uitlooft voor de gouden tip. Dat geld wordt door de familie beschikbaar gesteld en is buiten het zicht van de politie of het Openbaar Ministerie. 'Normaal hanteert het OM een aantal richtlijnen als zij tipgeld geven. In dit geval doet de familie dit. Ik weet niet welke criteria zij hanteren voor het uitkeren van tipgeld. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!