Nieuws

AkzoNobel wil fuseren met Axalta

AkzoNobel is in gesprek met zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta over een mogelijke fusie. Dat heeft de verfproducent maandag bevestigd, nadat verscheidene media er voor het weekeinde al melding van hadden gemaakt. © ANP
ARNHEM - AkzoNobel is in gesprek met zijn Amerikaanse branchegenoot Axalta over een mogelijke fusie. Dat heeft de verfproducent maandag bevestigd, nadat verscheidene media er voor het weekeinde al melding van hadden gemaakt.
Inzet van de 'constructieve' gesprekken is een fusie van gelijken, waardoor een wereldwijd leidende producent van verf en coatings ontstaat, aldus AkzoNobel. Het bedrijf wees zelf eerder dit jaar meerdere toenaderingspogingen af van een andere Amerikaanse branchegenoot, PPG Industries.

5000 banen op het spel

Gelders gedeputeerde Michiel Scheffer liet in maart van dit jaar weten dat bij een overname van PPG Industries 5000 banen op het spel staan. Bij deze overname lijken zorgen niet nodig, aldus Scheffer. Voor de provincie is het van belang dat de hoofdkantoorfuncties in Arnhem blijven. Daarnaast moet er toekomstperspectief zijn voor de andere vestigingen van Akzo in Wapenveld, Arnhem en Ammerzoden. 'En dat lijkt nu ook zo te zijn', zegt hij. 
Akzo begon in 1913 in Arnhem, waar nu nog meer dan 1000 mensen werken. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Scheffer wil Akzo voor de regio behouden: 'AkzoNobel hoort bij de provincie. Samen maken we werk van innovatie en bouwen we aan de economie van de toekomst. Een slimme en schone economie die zorgt voor groene groei en werkgelegenheid', sprak hij eerder.

Vakbond wil uitleg

Vakbond CNV wil graag uitleg van AkzoNobel over de beweegredenen achter de fusiegesprekken met het Amerikaanse Axalta. 'Ik hoor graag wat hier slim aan is. Het is ook niet duidelijk wat de consequenties zijn voor de activiteiten in Nederland', stelt CNV-bestuurder Arthur Bot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!