Nieuws

Leegstand winkels Nijmegen gehalveerd, andere plaatsen hebben het lastig

De leegstand bij winkelpanden in de Nijmeegse binnenstad is in een jaar tijd meer dan gehalveerd en van 18,4 naar 7,3 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. In andere Gelderse steden is de stemming minder positief, vooral Arnhem heeft te kampen met veel leegstand. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De leegstand bij winkelpanden in de Nijmeegse binnenstad is in een jaar tijd meer dan gehalveerd en van 18,4 naar 7,3 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. In andere Gelderse steden is de stemming minder positief, vooral Arnhem heeft te kampen met veel leegstand.
De sluiting van de Topshelf-vestigingen in Arnhem en Nijmegen is nog niet in deze cijfers meegenomen. De winkel in Nijmegen is al dicht en die in Arnhem sluit binnenkort.
In Arnhem stond op 1 juli 12,6 procent van de winkelpanden leeg, tegenover 10,5 procent een jaar eerder. Dit percentage loopt met de sluiting van Topshelf dus nog op. Het beeld van Nijmegen wordt daarmee ook iets minder rooskleurig.
In Apeldoorn is de aantrekkende economie nog niet terug te zien in minder leegstand. Daar steeg het percentage in een jaar tijd met 3 procent. De bezette winkeloppervlakte in Ede bleef nagenoeg gelijk.
Hoe zit het met de leegstand in uw stad? Bekijk het per categorie: stadscentrum, buurtwinkelcentra en woonboulevards.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!