Nieuws

De uittips van Esther: griezelen, jazz en zandsculpturen

Het is bijna weekend! Weer of geen weer, je kunt er gewoon weer lekker op uit. Er is van alles te doen in onze provincie en dit zijn onze tips.
ARNHEM - Het is bijna weekend! Weer of geen weer, je kunt er gewoon weer lekker op uit. Er is van alles te doen in onze provincie en dit zijn onze tips.

Jazz in Zutphen

Ben je gek op jazz, ga dan dit weekend naar Zutphen. Voor de tweede keer wordt daar het festival Jazz and So georganiseerd. Het hele weekend zijn verschillende optredens in de stad. En zondags is er een muzikale kroegentocht waarbij  je van locatie naar locatie kunt hoppen en zo van verschillende jazzstijlen kan genieten.

Nog één weekend zandsculpturen

Dit weekend is het je laatste kans om het Zandsculpturenfestijn in Garderen te bezoeken. Tientallen kunstenaars hebben kunstwerken van zand gemaakt. Het thema dit jaar is ‘Erop uit in eigen land’.

Griezelen in het Halloween-weekend

Op verschillende plekken in de provincie kun je de komende dagen griezelen vanwege Halloween. Zo worden er halloweenavonden georganiseerd in Heerde, Eibergen en Rheden. En vrijdag en zaterdag worden je de stuipen op het lijf gejaagd in de smalle paadjes van de Tuinen van Appeltern. Kijk voor het hele overzicht van griezeluitjes hier.

Gelredag in Beekbergen

Zaterdag nemen de Ridders van Gelre je mee naar één van de belangrijkste plekken van het middeleeuwse Gelderland: de Engelanderholt bij Beekbergen. Op deze schitterende plek, midden in de natuur, kwam de hertog van Gelre met zijn edellieden samen om recht te spreken. Van 10.00 tot 12.00 uur ontvangen ze je in het dit mooie gebied van Geldersch Landschap en Kasteelen voor een historische ontdekkingstocht door de natuur: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!