Nieuws

Woonzorgcentrum in Twello vrijgegeven na gaslucht

TWELLO - In woonzorgcentrum de Martinushof aan het Sint Maartenserf in Twello werd maandagavond een vreemde lucht geroken. De brandweer meldt dat het om een gaslucht gaat. Het pand was uren afgezet, maar werd rond 21.45 uur weer vrijgegeven.
Een medewerker van het woonzorgcentrum liet aan het begin van de avond weten dat het pand moest worden ontruimd. Later bleek dat alle bewoners in de gemeenschappelijke ruimte op de benedenverdieping zijn opgevangen. 'Het verliep gelukkig allemaal heel rustig', zegt de medewerker. 
De brandweer liet weten dat de 48 bewoners van het centrum in de startblokken stonden voor een eventuele ontruiming. Uiteindelijk werden er geen hoge concentraties schadelijke stoffen gemeten en konden de bewoners binnen blijven.
Beelden van het afgezette zorgcentrum (tekst gaat verder onder de video):
Woonzorgcentrum in Twello vrijgegeven na gaslucht

Woonzorgcentrum afgezet

De straat en het woonzorgcentrum waren afgezet. Alle putdeksels in de omgeving stonden omhoog, daar verrichtte de brandweer metingen om te kijken of er gas in de riolering zat. Later werd het riool doorgespoeld en het woonzorgcentrum geventileerd. De politie en de gemeente gaan onderzoek doen naar waar de gaslucht vandaan kwam.
In woonzorgcentrum de Martinushof aan het Sint Maartenserf in Twello werd maandagavond een vreemde lucht geroken. De brandweer meldt dat het om een gaslucht gaat. Het pand was uren afgezet, maar werd rond 21.45 uur weer vrijgegeven. © Omroep Gelderland
De burgemeester van Twello, Jos Penninx, was maandagavond bij de Martinushof op bezoek.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl