Nieuws

Knorhof in Erichem wil terugkomen na verwoestende brand

Het is de bedoeling dat er weer een grote varkensstal terugkomt in Erichem, na de brand in megastal De Knorhof. Dat zegt de woordvoerder van eigenaar Straathof tegen Omroep Gelderland. Volgens hem is er al een eerste gesprek over geweest met de gemeente Buren. © Omroep Gelderland
ERICHEM - Het is de bedoeling dat er weer een grote varkensstal terugkomt in Erichem, na de brand in megastal De Knorhof. Dat zegt de woordvoerder van eigenaar Straathof tegen Omroep Gelderland. Volgens hem is er al een eerste gesprek over geweest met de gemeente Buren.
Volgens de woordvoerder wordt eerst gekeken waar de aanvraag voor de nieuwe vergunning terecht moet komen. Alles is nog in een heel pril stadium, zegt hij.

Deze week mogelijk verdere sloop

Komende dinsdag is er waarschijnlijk een laatste gesprek over het plan van aanpak rond de sloop van de laatste puinhopen van het uitgebrande pand. Als alles goed gaat, kan mogelijk deze week al met de verdere sloop worden begonnen.
Deze zomer kwamen bij de brand in de stallen van De Knorhof 20.000 varkens om. Er is veel kritiek op het dierenwelzijn binnen de bedrijven van eigenaar Straathof. Zo kreeg hij eerder in Duitsland een beroepsverbod.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!