Nieuws

IJzersterk Vitesse rolt sc Heerenveen op

HEERENVEEN - Vitesse heeft zondagmiddag een uitstekende zege geboekt in Heerenveen. De Arnhemmers waren ijzersterk en rolden de thuisploeg met 0-4 op. Die zege was te danken aan een teamprestatie, maar met uitblinkers als Navarone Foor, Milot Rashica en Fankaty Dabo.

EINDSTAND HEERENVEEN - VITESSE: 0-4

IJzersterk Vitesse rolt sc Heerenveen op
90': Afgelopen!
90': Boegeroep vanaf het thuisvak, want er komen nog drie minuten bij.
88': Vitesse gaat weer een wedstrijd toevoegen aan de ongeslagen uitreeks dit seizoen. Roda, Excelsior, Ajax en Heracles werden al in toom gehouden, nu is ook Heerenveen aan de beurt.
83': Nog een schotkans aan de kant van Heerenveen, maar die bal vliegt net over de kruising.
79': Nog een wissel bij Vitesse. Castaignos komt er nog bij. De uitstekend spelende Navarone Foor verlaat het veld.

71': GOAL! Vitesse komt alsnog op 0-4. Tim Matavz maakt de 0-4 in Heerenveen. De kersverse vader van een zoon maakt uit een vrije trap van Büttner zijn zesde van dit seizoen.

70': Het is einde wedstrijd voor de sterk spelende Dabo. Hij wordt vervangen door Julian Lelieveld.
69': Linssen blijkt in de tweede helft wat ongelukkig met de afronding. Hij had de 0-4 kunnen maken op aangeven van Mount, maar Hansen keert zijn inzet opnieuw.
61': Henk Veerman komt bij Heerenveen in de ploeg. Een oude bekende voor Vitesse. Hij zorgde ervoor dat de Arnhemmers vorig jaar hier maar met een punt vertrokken door te scoren in de laatste minuut.
59': Een wissel bij Vitesse. Thomas Bruns gaat eraf, Mason Mount komt erbij.
57': Nu wordt Pasveer even aan het werk gezet. Een schot van Odegaard kan de keeper maar net verwerken tot een hoekschop.
56': Nu een grote kans voor Reza Ghoochannejhad. Hij kopt als Pasveer al in verslagen positie is, maar Miazga redt de bal van de doellijn.
53': Twee enorme mogelijkheden voor Vitesse. Eerst is het Matavz die diep gaat en Linssen de kans biedt op de 0-4, maar hij schiet op keeper Hansen. Later mag Linssen weer alleen op Hanssen af, maar mikt hij over.

50': GOAL! Daar is de 0-3. De zege kan Vitesse niet meer ontgaan. Foor tikt een voorzet van Linssen binnen.

46': We zijn weer begonnen.
45': Rust! Vitesse gaat rusten met een 0-2 voorsprong. Niks aan de hand voorlopig voor de geel-zwarten.
43': Heerenveen probeert het wel, maar het is nog niet veel meer dan wat afstandsschoten. Vitesse heeft het duel onder controle.

36': GOAL! 0-2. Er gebeurt iets ongelooflijks. Een voorzet van Dabo komt zowaar eens aan. Bij de tweede paal staat Bryan Linssen om hem binnen te tikken. Een comfortabele voorsprong voor Vitesse zo.

33': Een afvallende bal komt voor de voeten van Rashica. Die bal gaat maar net naast.
23': Grote kans weer voor Heerenveen. Kobayashi mag helemaal doorlopen, zonder dat iemand hem maar aanpakt, en schiet maar net naast.

18': GOAL! Matavz stuurt Navarone Foor prachtig weg, de middenvelder gaat alleen op de goal af, maar ziet rechts naast hem Rashica meekomen. De buitenspeler glijdt de bal bij de tweede paal binnen.

12': Een van de belangrijke Vitesse-vrienden, Cor Guijt, bekijkt het eens van een afstandje. Hij ziet dat Vitesse aanvalt, maar dat de ploegen nog niet zoveel van elkaar verschillen.
9': Bij Zulte Waregem waren het er donderdag nog 950. Nu is het maar 1/10e daarvan. 95 supporters zijn achter Vitesse aangereisd.
3': En ook Linssen probeert het van afstand, maar zijn schot gaat iets ruimer over.
2': Meteen een grote kans. Rechtsback Dumfries kruipt naar binnen en haalt van ver uit, maar zijn schot gaat maar net over.
1': We zijn begonnen!
16.45 uur: We weten het zeker, er is niemand bij Vitesse met Friese roots. Niemand zong mee.
16.40 uur: De spelers staan iets eerder op het veld, want het Friese volkslied wordt gespeeld.
16.32 uur: Daar loopt hij dan, de man die het moet doen voor Heerenveen. Stijn Schaars uit Gendt.
16.30 uur: Vitesse is druk bezig met de warming-up. Over een kwartier zal scheidsrechter Bax voor het begin fluiten.
16.27 uur: Jong Vitesse heeft alvast het goede voorbeeld gegeven. Vitesse zou graag willen volgen, na twee gelijke spelen deze week (1-1 bij Heracles en Zulte Waregem).
16.25 uur: Vitesse heeft uit nog niet verloren dit seizoen. Sterker nog, alle uitwedstrijden werden gewonnen, behalve bij Heracles. Daar werd het vorige week 1-1. Heerenveen daarentegen heeft thuis pas 1x verloren, van Ajax (0-4).
16.20 uur: Een belangrijke wedstrijd in het Abe Lenstra-stadion, maar ook in Arnhem. Jong Vitesse speelt de topper in de Derde divisie tegen VV Una. Het lijkt erop dat Vitesse die wedstrijd ruim gaat winnen.
16.15 uur: De opstelling van Vitesse is bekend. Zowel Navarone Foor als Tim Matavz keren terug in de basis. Dat betekent dat Mason Mount en Castaignos weer op de bank moeten plaatsnemen.
16.10 uur: Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar was in het verleden ook een belangrijke man in Heerenveen. Dus ook hij mag niet ontbreken op de heldenwand.
16.05 uur: Oud-Vitessenaar Stijn Schaars heeft een belangrijke rol bij de tegenstander van Vitesse vandaag. De middenvelder is enorm belangrijk voor de Friese ploeg. En daarom heeft hij ook een mooi plekje kunnen bemachtigen in de persruimte.
16.00 uur: Bij Vitesse is het even afwachten hoe de ploeg is hersteld van de Europese wedstrijd tegen Zulte Waregem afgelopen donderdag. Daarin speelden Tim Matavz en Mason Mount niet mee, beide spelers zitten vandaag wel weer bij de selectie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!