Nieuws

Beuningen publiceert geen besluitenlijst

Geen verklaring voor © Wijchense omroep
WIJCHEN - Geen verklaring voor
De besluitenlijsten van de vergaderingen van Beuningen staan al minstens vijf jaar niet op de website van de gemeente, terwijl dit wel bij wet verplicht is. Doordat deze mededelingen niet op de website van de gemeente Beuningen te vinden zijn, is de gemeente in overtreding.
Bij de wet is de gemeente verplicht de besluitenlijst van vergaderingen op de in de gemeente gebruikelijke wijze openbaar te maken, aldus artikel 60 van het wetboek. Tegen N1 zegt Beuningen op het moment geen verklaring te hebben, omdat ze eerst zelf moeten onderzoeken wat er precies aan de hand is. Voor nu zijn de bekendmakingen op de overkoepelende website overheden.nl te vinden.  
Vijf jaar eerder oordeelde de Raad van State dat de gemeente niet uitsluitend via internet mag publiceren. Dit was aan de orde toen de gemeente Beuningen wilde stoppen met de geprinte mededelingen die verschenen in huis-aan-huisblad De Koerier, en de bekendmakingen alleen nog maar op de eigen internetsite te publiceren om 37.000 euro te besparen.
Als bijvoorbeeld bekend wordt gemaakt dat een ontwerp van een bestemmingsplan door burgers kan worden ingezien, moet dat ook minimaal op één manier in print verschijnen. Daardoor is beter gegarandeerd dat belanghebbenden kennisnemen van het nieuws. Nu is op geen enkele manier kennis te nemen van gemeentelijke besluiten.

Via mediapartner N1