Nieuws

Dollemansrit met gestolen auto: ruim een jaar cel

Een 23-jarige man uit Nieuwegein heeft een gevangenisstraf gekregen voor het vluchten in een gestolen auto. Tijdens deze vlucht heeft hij diverse vernielingen aangericht. De rechter legde hem daarvoor een celstraf van 14 maanden op, waarvan 5 voorwaardelijk. Ook moet de man een oude gevangenisstraf alsnog uitzitten. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 23-jarige man uit Nieuwegein heeft een gevangenisstraf gekregen voor het vluchten in een gestolen auto. Tijdens deze vlucht heeft hij diverse vernielingen aangericht. De rechter legde hem daarvoor een celstraf van 14 maanden op, waarvan 5 voorwaardelijk. Ook moet de man een oude gevangenisstraf alsnog uitzitten.
Kort nadat hij werd vrijgelaten uit de gevangenis, ging hij opnieuw de fout in. De man uit Nieuwegein heelde een auto en stal een andere. Hij kreeg een stopteken van de politie en besloot te vluchten, waarop een gevaarlijke rit volgde in Arnhem en Nijmegen. 
Tijdens de rit heeft hij meerdere verkeersovertredingen begaan. Daar kreeg hij een maand cel voor. De man reed op hoge snelheid tegen het verkeer in, haalde zowel links en rechts in en veroorzaakte hij meerdere aanrijdingen. Dit allemaal zonder rijbewijs. Er zijn geen gewonden gevallen.
In totaal moet de man 8000 euro betalen aan vijf verschillende partijen. Ook moet hij de voorwaardelijke straf van 6 maanden die hij nog had staan, alsnog uitzitten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!