Nieuws

Chauffeur valt in slaap, vrachtwagen in sloot

Op de A28 ter hoogte van de afslag Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen in de sloot naast de snelweg terecht gekomen. De chauffeur was in slaap gevallen. Richting Amersfoort staat donderdagochtend een kijkersfile. © Politie Putten
NIJKERK - Op de A28 ter hoogte van de afslag Nijkerk is in de nacht van woensdag op donderdag een vrachtwagen in de sloot naast de snelweg terecht gekomen. De chauffeur was in slaap gevallen. Richting Amersfoort staat donderdagochtend een kijkersfile.
Het ongeluk gebeurde even na middernacht. De vrachtwagen, die een buitenlands nummerbord zou hebben, was onderweg vanuit Harderwijk in de richting van Amersfoort. De vrachtwagen raakte van de weg en kwam in de sloot terecht, de chauffeur raakte hierbij niet gewond.
De bergingswerkzaamheden gaan volgens de politie nog uren duren. De vrachtwagen ligt op zijn kant en moet uit de sloot worden getild. Dit gebeurt waarschijnlijk na de ochtendspits.
Automobilisten hadden donderdagochtend bijna een half uur vertraging door een kijkersfile. 'Er zijn anti-kijkschermen geplaatst maar mensen zijn nou eenmaal nieuwsgierig', zegt een woordvoerder van de VID. Ook later op de ochtend wordt er file verwacht door bergingswerkzaamheden.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl